Tyske myndigheter regner nå også Kroatia og Bulgaria som høyrisiko-områder for å bli coronasmittet. Romania, Litauen og Slovenia er allerede på listen.
Det innebærer at alle uvaksinerte som reiser til Tyskland fra disse landene, må i karantene i minst fem dager. Uten en negativ test etter fem dager, varer karantenen i ti dager.
Europa opplever nå økende coronasmitte samtidig som været blir kaldere. Det gjelder spesielt i land der mange innbyggere ikke har latt seg vaksinere.
Totalt sett er om lag 70 av verdens land regnet som høyrisiko-områder av Tyskland

Tyskland: De siste sju dagene er det registrert 100 coronatilfeller per 100 000 innbyggere i Tyskland. Det er den høyeste smitteraten siden mai.
De siste ukene har smitteraten økt i landet. For bare åtte dager siden, sto smitteraten for forrige sjudagersperiode på 68,7, viser tall fra Robert Koch-Institut.
Den dystre milepælen ble kunngjort lørdag, dagen etter at helsedepartementet advarte om eskalering i smittesituasjonen. Økningen den siste uken er synlig i nesten alle aldersgrupper, og det ventes at antallet vil øke ytterligere gjennom høsten og vinteren, mener departementet.
Lørdag ble det registrert 15 145 nye smittetilfeller siste døgn, en økning på 31 prosent fra åtte dager tidligere.
Nesten 70 prosent av landets voksne befolkning har fått første vaksinedose. Over 66 prosent er fullvaksinert.

Australia: Den australske storbyen Melbourne gjenåpnet fredag etter det som er blant verdens lengste Corona-nedstengninger.
De 5 millioner innbyggerne i landets nest største by har tilbrakt over 260 dager nedstengt fordelt på seks perioder, siden koronapandemien startet.
Nå som 70 prosent av befolkningen i Melbourne og i resten av delstaten Victoria er fullvaksinert, ble de siste restriksjonene som ble innført 5. august, fjernet fredag.
Myndighetene i Victoria advarer imidlertid om at sykehusene i delstaten må regne med stort press som følge av beslutningen om å gjenåpne, ettersom smittetilfellene fortsetter å øke. Torsdag ble det påvist 2232 nye coronatilfeller i Victoria.
På landsbasis har Australia til nå påvist rundt 150 000 smittetilfeller og 1500 dødsfall i en befolkning på 25 millioner innbyggere.