Når det nå åpnes for ferieturer til Danmark vil reiseforsikringen gjelde som normalt der, understreker Europeiske Reiseforsikring i en pressemelding.

Foreløpig er det kun Danmark det åpnes for fra og med 15. juni, og vil være det eneste landet, i tillegg til Norge, der en tradisjonell reiseforsikring gjelder etter denne datoen.

Samtidig understrekes det at det er viktig å sette seg inn i Danmarks egne restriksjoner. Avtalen som ble inngått mellom statsminister Erna Solberg og danskenes statsminister Mette Frederiksen fredag betyr med andre ord ikke at det er uproblematisk å reise mellom våre to land.

Her er noen av betingelsene

* Nordmenn som reiser til Danmark må være forberedt på å bli Corona-testet på grensen. Det vil skje ved stikkprøver.
* Det blir gjennomført mobile tester på steder med mye folk, som butikker, forlystelsesparker og restauranter.
* Besøkende må reservere opphold for minst seks overnattinger.
* De som reiser inn til Danmark må holde til i et område som ikke er tett befolket.
* På vei inn i Danmark må en kunne forevise et leiebevis av for eksempel sommerhus, campingplass eller en hotellbestilling for å slippe inn.
* Det blir ikke anledning til å bo i den danske hovedstaden, selv om det blir mulig å reise inn til byen og for eksempel spise på restaurant. Du må bare sørge for å bo utenfor København og Frederiksberg.

Restriksjonene i København har skapt stor misnøye innad i Danmark, men statsminister Frederiksen forsvarer avgjørelsen med at hovedstaden har betydelig mer smitte enn resten av landet.

Les om Bornholm – et Danmark i miniatyr – HER!

Det understrekes at du på grensen ikke må dokumentere at du er Corona-fri, men at det blir tatt stikkprøver. Den som viser klare sykdomstegn som hoste og feber vil bli avvist ved grensen.

I tillegg til Norge har Danmark hevet innreiseforbudet for Island og Tyskland. Avtalen innebærer at nordmenn, som kommer fra Danmark, slipper å gå i ti dagers karantene.

De nordiske landene har også inngått en avtale som tillater alle nordiske borgere å reise gjennom de andre nordiske landene for å komme hjem til sitt eget land. ©