Delstatsmyndighetene i Bayern har besluttet å avlyse alle julemarkedene i år på grunn av den økte spredningen av coronasmitte.

Tyskland: – Situasjonen er svært, svært alvorlig, sa delstatsminister Marcus Söder på en pressekonferanse fredag. Han kunngjorde samtidig at barer, nattklubber og nattåpne restauranter skal stenges.

Tyskland er inne i sin fjerde smittebølge, med høye smittetall og mange syke. Det var allerede bestemt at julemarkedet i München, Bayerns delstatshovedstad og største by, blir avlyst.

Julemarkedene er tradisjonelt sett et stort trekkplaster for tyske byer og tiltrekker seg vanligvis millioner av besøkende.

I fjor ble alle julemarkeder i hele Tyskland avlyst.

Tsjekkia: Myndighetene i Tsjekkia varsler nye coronatiltak for å oppfordre folk til å vaksinere seg etter rekordhøye smittetall.

Fra mandag kan kun vaksinerte og folk som har vært coronasmittet det siste halvåret, få slippe inn på blant annet utesteder, restauranter og hoteller. Det holder da ikke lenger å vise fram negativ coronatest.

– Vi er inspirert av modellen fra Bayern i Tyskland, der grunnlaget er at kun vaksinerte eller folk som har hatt covid-19, kan få tilgang på tjenester, hoteller og samlinger, skriver avtroppende statsminister Andrej Babis på Twitter.

Helseminister Adam Vojtech forklarer at hensikten med tiltaket er å motivere folk til å vaksinere seg.

Fredag skal regjeringen meisle ut detaljene i de nye tiltakene. Tsjekkia registrerte tirsdag denne uken 22 470 nye smittetilfeller, det høyeste tallet i landet på ett døgn til nå i pandemien.

Filippinene: Landet kommer snart til å gjenåpne for turister, opplyser Filippinenes regjering.

Det dreier seg om en delvis gjenåpning for vaksinerte tilreisende fra land med lavt smittetrykk. Filippinene stengte grensene for 20 måneder siden.

Myndighetene oppgir ingen dato, men uttaler at gjenåpningen skal skje snart.

Filippinenes inntekter fra turisme stupte da coronapandemien slo inn. ©