De store sjøer er de fire innsjøene Ontariosjøen, Eriesjøen, Øvresjøen (Lake Superior) og Michigan-Huronsjøen i grenseområdet mellom USA og Canada. Sjøene er den største gruppen ferskvannssjøer i verden og utgjør med omkringliggende vassdrag verdens største ferskvannssystem. 

Til Detroit

Innsjøene inneholder over 35 000 øyer og er koblet til havet gjennom et system av sluser, kanaler og elver.

ØYA I SJØEN: På Mackinac Island er det original hestekraft som gjelder.

Det er Viking Expeditions som for sommeren 2023 lanserer en ny 15-dagers reise på The Great Lakes. Den starter i Toronto i Canada og ender i Duluth i Minnesota. Reisen inkluderer stopp i Niagara Falls, Door County i Wisconsin og Michigans Mackinac Island – en bilfri øy hvor hestevogner er det foretrukne transportmiddelet.

Viking Cruises, som Viking Expeditions er en del av, eies av nordmannen Torstein Hagen, som også har verdens største elvecruise-rederi i sin portefølje.

Mackinac Island regnes for øvrig som et historisk landemerke. Her finner du blant annet en av de få intakte festningsverkene fra revolusjonen på slutten av 1700-tallet, og viktoriansk arkitektur som peker tilbake til den britiske innflytelsen – før USA sa farvel til kronen.

Andre stopp underveis er Cleveland, hjemmet til Rock & Roll Hall of Fame, og Detroit, hvor du både finner Henry Ford- og Motown-museene samt livlige Greektown.

Dette nye cruiset skal foregå ombord på nye Viking Polaris, som har plass til 378 gjester i sine 189 lugarer.

Inkluderer fly

Andre nye Viking-cruise inkluderer ett som omfatter en 14-dager lang reise langs Patagonia-kysten og de chilenske fjordene fra hovedstaden Santiago til Ushuaia, byen som av mange omtaler som «verdens ende».

En annen og ny reiserute tar deg til Panama og Sør-Amerika, blant annet gjennom den berømte Panamakanalen og langs den vestlige kysten av Sør-Amerika, med stopp i Lima i Peru, Quito i Ecuador og Cozumel i Mexico.

Prisene for turen på de store innsjøene starter på rundt 120 000 kroner (14 000 dollar). Til de chilenske fjordene koster det fra rundt 106 000.

Om du bestiller 30. november inkluderer Viking flybilletter – fra en av 150 amerikanske byer. Turene er i utgangspunktet rettet mot det amerikanske markedet, men er på alle vis åpne for reisende fra Europa. Særlig de nordiske landene har en sterk forbindelse til denne delen av USA, da mange utvandrere i perioden 1825 til 1925 endte opp her. ©