Som årsak henviser Carnival Corporation til de omfattende forberedelsene for å oppfylle vilkårene i den amerikanske FHI-parallellen CDCs meget strenge seilings-protokoll – Conditional Sailing Order (CSO).

Carnival Cruise Line har satt oppstart av seilinger til tidligst 31. mars. Noen skip er ytterligere forsinket. Holland America Line har forlenget «pausen» til 30. april, inkludert Alaska, den meksikanske rivieraen, stillehavskysten, Karibia, Middelhavet og Canada/New England. 

Princess Cruises har suspendert sine cruise frem til 14. mai. Det gjelder blant annet seilinger i Karibia, langs California-kysten, Alaska og Europa.

Avbestillingene knyttet til Carnival inkluderer blant annet cruise fra Galveston (Texas), på Carnival Freedom, frem til 10. april, og Carnival Miracle fra San Diego og San Francisco helt frem til 16. september, inkludert mange ti-dagers cruise og lengre reiseruter som for tiden ikke er mulig på grunn av CDCs strenge Corona-regime.

Cruise blir aldri det samme igjen – hør HER!

Holland Americas kanselleringer inkluderer Alaska-cruise på cruiseskipet Koningsdam fem til midten av mai, samt Eurodam, Oosterdam og Zuiderdam minst frem til begynnelsen av juni. Også middelhavscruisene til Volendam mellom Venezia og Civitavecchia i Italia er foreløpig utsatt til begynnelsen av juni. Westerdam som går fra Venezia og Pireus i Hellas, og Zaandams Canada/New England-turer er satt på vent til ut august.

Carnival avlyste også cruise for to skip som i stedet skal i tørrdokk. Det gjelder Carnival Liberty fra Port Canaveral fra 17. september til oktober. 18 og Carnival Sunshine fra Charleston i South Carolina  fra 11. oktober til 13. november.

Et fjerde Carnival-selskap, Costa Cruises med base i italienske Genova, har bestemt seg for å avbryte alle cruise ut januar. Planen er nå å gjenoppta driften 31. januar med Costa Deliziosa. Det er snakk om minicruise på tre og fire dager, i tillegg til syv-dagers program. ©