Det var mange om beinet da Temareiser meldte oppbud, ifølge forretningsutvikler og medeier Jørn Balslev, som er svært tilfreds med å få det velrenommerte selskapet inn i porteføljen.

Aha-opplevelse

Expert Reiser ble etablert som familiebedrift for mer enn 40 år siden, og er mest kjent som forretningsreise-byrå med firma- og messereiser som spesiale.

Den siste tiden har Expert Reiser beveget seg mer over i fritidsreise-markedet, blant annet ved å kjøpe opp turarrangørene Discover Norway og Feriespesialisten på Dokka. Pandemien har forsterket ønsket om å få flere bein å stå på. Digitale møter på Teams og Zoom gjør at mange selskaper også i fremtiden kommer til å kutte i reisevirksomheten.

Det påvirker utvilsomt turoperatører som opererer i forretningsreise-segmentet.

– Vi fikk en aha-opplevelse da vi gjennom et samarbeid med forfatter og kunsthistoriker Kristine T. G. Hardeberg solgte ut en temareise til Firenze på bare to timer, sier Jørn Balslev til Way2Go.

Nye turer ble også fort utsolgt, med påfølgende venteliste.

– Det var bekreftelsen vi trengte for å melde oss på i «kampen» om Temareiser Fredrikstad, sier Balslev.

Flere satsningsområder 

Balslev sier Expert Reiser overtar «en fiks ferdig bedrift», og at konseptet i hovedsak forblir det samme – det vil si tematurer ut i verden med kjente profiler som Einar Lunde, Arve Tellefsen og Arnt Stefansen som reiseledere. Det blir dog endel finsliping av produktet og organisasjonen, men de fire fast ansatte vil ifølge ham etter hvert følge med videre.

– Vi ble litt overveldet over responsen fra reiseledernes side over vår interesse, sier han.

– De heiet på oss med et ønske om at én eier overtok, og ikke at Temareiser ble solgt stykkevis og delt.

Nå skal de nye eierne jobbe frem konsepter. Det finnes ingen ferdige turer, men Balslev håper å være i gang allerede fra høsten av.

– Temareiser har ikke solgt turer på 15 måneder, så det vil kreve endel arbeid å restarte selskapet, sier han.

Expert Reiser deler seg på flere områder innenfor sports- og fritidsreiser, og satser blant annet gjennom Maxpulse på treningsreiser. USA er også blitt et viktig innslag etter at de for noen år siden overtok USA Spesialisten. ©