Eurowings er en del av Lufthansa-gruppen, og skal om få måneder starte flyvninger til Tromsø, Rovaniemi i Finland og Luleå og Kiruna i Sverige.

Flere Norges-avganger

Det er utsiktene til nordlyset og de mørke polarnettene samt eksotiske opplevelser som ishoteller og hundekjøring som skal lokke tyske reisende til den nordlige delen av Norden. Fra Düsseldorf, Eurowings største base, setter selskapet opp sin første flyvning til Tromsø 4. desember i år.

Byen ligger 344 kilometer nord for polarsirkelen, og har de siste årene vokst seg stor på nordlysturisme.

Ruten mellom Düsseldorf og Tromsø flys hver lørdag, og fra 21. desember også på tirsdager – med en Airbus A319. Eurowings har per i dag én rute til Oslo. Den har direkte forbindelse til Hamburg.

Eurowings skal også fly til Rovaniemi fra Düsseldorf. Den finske byen ligger like ved polarsirkelen, litt lenger sør enn Tromsø. Her vil det være avgang hver søndag fra 5. desember 2021.

Fra Stuttgart 

«Hovedstaden» i Lappland er kjent i det tyske markedet for nordlyset. Men særlig i det asiatiske markedet er Rovaniemi også populær på grunn av julenissen. Satsingen på å gi han et internasjonalt hjem og verksted nettopp i Finland har langt på vei skapt en helt ny reisetrend i denne delen av Europa.

Rovaniemi er så langt den eneste finske destinasjonen i Eurowings-nettverket.

I tillegg til Malmö, Göteborg og Stockholm, som selskapet allerede flyr til, skal ytterligere to svenske byer inn i Eurowings-programmet.

En ny rute til den nordsvenske byen Luleå starter 1. desember 2021. Den ligger litt over 100 kilometer sør for polarsirkelen i Nord-Sverige, og flyvningene vil gå fra Stuttgart til Luleå fra begynnelsen av desember – på onsdager og søndager med en Airbus A319.

Sveriges nordligste by Kiruna ligger 145 kilometer nord for polarsirkelen, og skal også flys på av Eurowings fra Stuttgart. Lavprisaktøren vil ha avgang til Kiruna hver lørdag fra 4. desember.

I tillegg til sine forbindelser til Norge, Sverige og Finland, har Eurowings også Reykjavik og København på reisekartet i de nordiske landene. ©