Frankrike lar nå coronavaksinerte reisende fra Storbritannia passere grensen uten å sitte i isolasjon eller begrunne at reisen er nødvendig.

Noen i karantene 

Det var torsdag at landets statsminister Jean Castex meddelte  at reiserestriksjonene blir delvis løftet fredag. Bakgrunnen er at omikronvarianten nå dominerer smitten i begge land.

I desember innførte Frankrike begrensninger på hva som kunne begrunne at reise var nødvendig. Det ble også lagt ned krav om at reisende måtte sitte i egen-isolasjon i 48 timer før ankomst. Målet var å senke omfanget av omikron, som på dette tidspunktet allerede hadde spredt seg i omfattende grad i Storbritannia.

LEs om skikjøring i Frankrike HER!

Alle som ankommer fra Storbritannia må fremdeles vise fram negativ coronatest som er tatt innen 24 timer i forveien. Og uvaksinerte må fortsatt legge fram dokumentasjon på at reisen er nødvendig, samt sitte ti dager i karantene etter ankomst.

Gode forhold

Med lettelsene merket flere turoperatører en solid oppsving i antallet bestillinger av skiferier. Club Med er blant operatørene som ser en umiddelbar økning i interessen for skiferier til Frankrike. Det samme gjelder en annen britisk aktør, Crystal Ski Holidays.

Les mer om skikjøring i Østerrike HER!

– Lettelsene i restriksjonene vil åpne for flere briter i skibakkene, sier selskapets administrerende direktør Chris Logan.

Ifølge ham har det tross de strenger kravene før lettelsene har det siste ti ukene vet en jevn økning i bestillingene. 

– Vi forventer en solid økning, ikke minst fordi det er mange gode tilbud nå, understreker Logan.

Det meldes om strålende forhold i alpene. ©