LANDEMERKE: Med sin spesielle rødfarge er Danieli noe du legger merke til langs Canal Grande. (Foto: Bjørn Moholdt)

Etter 2024 vil Venezias eldste operative overnattingssted stå ferdig renovert, nå som et Four Seasons-hotell. Med sine 204 rom er Danieli i dag en del av Marriotts Luxury Collection-merke.

Det er den franske interiørdesigneren Pierre-Yves Rochon som skal lede renoveringen av eiendommen. Til det har han fått 34 millioner dollar, tilsvarende rundt 300 millioner norske kroner, til disposisjon.

Les mer om Venezia HER!

På Danieli har kjente historiske skikkelser Johann Wolfgang von Goethe, Walt Disney, Charles Dickens og Steven Spielberg søkt ly. Det åpnet dørene som hotell allerede i 1822, og er siden utvidet til å omfatte to tilstøtende bygninger.

Det er foreløpig ikke opplyst om hotellet kommer til å stenge under renoveringen, og heller ikke hvor lenge det skal være tilknyttet Marriott.

Hotel Danieli blir Four Seasons’ fjerde Italia-eiendom. De øvrige er å finne i Firenze, Milano og Sicilia. Totalt driver Four Seasons rundt hundre hoteller verden rundt, og eies blant annet av Microsoft-gründeren Bill Gates (gjennom investeringsselskapet Cascade) og den saudi-arabiske prinsen, milliardæren og forretningsmannen Al Waleed bin Talan Al Saud. 

Sistnevnte er for øvrig barnebarn av Saudi Arabias først konge, Abdulaziz, og Libanons første statsminister, Riad Al Solh. ©