Sommerrutene med «Jewel of the Seas» inkluderer stopp i Athen og de greske øyene Rhodos, Kreta, Mykonos og Santorini. Hjemmehavnen blir Limassol på Kypros.

– Vi gleder oss over at Royal Caribbean for første gang har valgt Limassol som hjemmehavn, sier Savvas Perdios, viseminister for turisme for Kypros, i en uttalelse.

– Dette har vært en ambisjon fra oss i mange år, og vi har full tillit til at Royal Caribbeans tilstedeværelse i Limassol vil være gunstig for Kypros, fortsetter Perdios.

Cruisene lanseres imidlertid med én viktig forutsetning – at alle reisende på 18 år eller eldre må være fullvaksinert mot Covid-19 for å komme ombord. De som er yngre enn 18 må fremvise negative testresultater for Corona. 

De må også overholde alle reisebestemmelser både i hjemlandet og på Kypros.

Ytterligere detaljer om helse og sikkerhet ombord på skipet «vil bli kunngjort på et senere tidspunkt», ifølge en pressemelding. Forholdsreglene vil for øvrig følge Royal Caribbeans eget sikkerhets-program «Healthy Sail Panel».

Sakte, men sikkert jobber Royal Caribbean med å dra i gang cruise. Siden desember har rederiet operert skipet «Quantum of the Seas» ut fra Singapore.

Royal Caribbean har også kunngjort planer om å gjenoppta cruise fra Haifa i Israel med «Odyssey of the Seas», i mai. Det blir også karibiske cruise fra Bahamas og Bermuda i juni. A

lle gjester ombord på disse skipene må også være fullvaksinert mot Covid-19 før de går ombord.

Alle seilingene er nå åpne for bestilling, men det er trolig svært få nordmenn som vil få denne muligheten i første omgang. Ut fra Israel er det i hovedsak ferdig-vaksinerte israelere som får muligheten. ©