Podcasts

NO

En gyllen regel

Kunstnere liker ikke regler. Samtidig må de forholde seg til dem. Vi snakker om forhold som styrer det endelige uttrykk, og som utgjør en felles referanse for fotografen og betrakteren. Denne gang snakker Roger og Bjørn om den såkalte tredels-regelen, også omtalt som «Det gylne snitt». Hva innebærer den, og hvorfor er den viktig å kunne – selv når du ønsker å bryte den.

NO

Instagrams polerte overflate

Instagram har forandret måten vi opplever verden på, hevder Roger og Bjørn i denne podkasten, der de snakker om hvordan den ti år gamle foto-appen også setter noen av premissene for reisefotografiet. Den nye og polerte foto-estetikken på sosiale medier bidrar også til en ensretting som setter den tradisjonelle reisereportasjen under press.

NO

Det digitale mørkerommet

I denne podkasten snakker Roger og Bjørn om hvordan du kan hente mer ut av bildefilene dine, om det er fra smarttelefonen eller fullformat-kameraet, og hvorfor det både er smart, givende og ikke minst moro å lære seg litt mer om mulighetene i «det digitale mørkerommet».

NO

Inspirasjon i svart-hvitt

Som innenfor andre kreative områder lar fotografer seg inspirere av andres arbeider. I denne podkasten snakker Roger og Bjørn om deres favoritter innenfor svart-hvitt-fotografiet, og hvordan arbeidet i mørkerommet har påvirket deres fotografiske virke.

NO

Ut i naturen

Å fotografere naturen – og ikke minst ville dyr – er en egen øvelse. Og for å skille seg ut krever det noe langt mer enn skarpe bilder. Dette og mye mer snakker Roger og Bjørn om denne gang. Ikke minst er de innom en nederlender, som fikk en åpenbaring av en verdenskjent svensk forfatter. Mye på den bakgrunn ble han en av verdens mest anerkjente naturfotografer.

NO

Tett på mennesker

Det mest spennende ved det å reise er å møte mennesker. I denne podden snakker Roger og Bjørn om deres inngang til den krevende, men også mest givende delen av reisefotografiet – å forevige dem vi møter på vår vei.

NO

Fotomagi i nærmiljøet

Ikke høst og ikke vinter. I tillegg har vi Corona. Roger og Bjørn fabulerer omkring hvordan du kan gå tettere på nærmiljøet, om da Roger tok omslagsfoto for den svenske artisten Lisa Nilsson, og hvordan «mellomsesongen» vi er inne i spite en liten rolle i spillefilmen «Tre dager for Condor» med Robert Redford og Faye Dunaway.

NO

Tre favoritter

Roger elsker lister. Denne gang får han Bjørn med seg til å lage en uhøytidelig oversikt over sine – og Bjørns – tre favoritt-fotoreisemål. Det blir en reise til Afrika, Asia og Europa.

NO

«One stop shop»

Lanseringen av iPhone i 2007 er den enkelt-hendelsen som har hatt størst påvirkning på utviklingen av fotografiet i vår tid. Men har det gjort oss til bedre fotografer? Roger og Bjørn snakker i denne episoden om smart-telefonen, og hvordan kamera-funksjonen i denne har påvirket hvordan vi tar bilder.

NO

Om stedsfølelse

Sense of place – eller stedsfølelse på godt norsk – er den fotografiske «merverdien» som hever bildene ut over ren avbildning. Roger og Bjørn forteller om hvordan de nærmer seg denne viktige delen av reisefotografiet, og hvordan du «besjeler» bildene dine med det lille ekstra som gjør at de skiller seg ut fra mengden.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in News
Search in Pages
Trips
The good sleep
Wining & Dining
Tricks, tips & Tech
The Lists
Podcasts
Reel Time

Category