Podcasts

NO

I filmens verden

I disse innetider passer det bra å hente inspirasjon fra andre kilder enn de tradisjonelle. Fra film, for eksempel. I denne podden snakker vi om filmer vi som fotografer er blitt inspirert av.

NO

En matreise til Italia

I en tid der vi knapt kommer oss ut av huset lengter mange etter sydlige breddegrader. Denne gang tar Lise Lotte våre lyttere med seg på det nest beste alternativet – en virtuell matreise til Caroline Schønings Italia. I hjertet av det mange hevder er verdens beste kjøkken lærer Caroline bort sine kunster over grytene til nordmenn – og italienere!

NO

Slik tok Christine jobben med seg til Lofoten

Christine Baglo har gjort som stadig flere under Coronaen – tatt jobben med seg og flyttet ut i distrikts-Norge. Redaktøren for Visit Norways nettsider forteller her hvorfor hun mener flere bør se på denne muligheten – om forholdene ligger til rette for det

NO

Nær nok

Den store krigsfotografen Robert Capas (1913-1954) mest kjente frase «er ikke bildet godt nok er du ikke nær nok» er blitt gate- og reportasje-fotografens viktigste mantra. Hva han egentlig mente med det er tema for dagens fotoprat mellom Roger og Bjørn.

NO

Derfor gjør reisen oss til bedre mennesker

Å reise er like naturlig som å spise – eller gå på konsert. Dette og mye mer snakker vi med Lena Petersson om. Den tidligere kommunikasjons-direktøren i det som en gang het Star Tour er fortsatt glødende opptatt av å «selge» reisen som noe langt mer enn rekreasjon.

NO

Bildets makt

Et bilde kan si mer enn tusen ord. Dette – og om fotografiets evne til å forandre historiens gang snakker Roger og Bjørn om i denne podkasten.

NO

Arvelig belastet

Reisejournalister og -bloggere må som store deler av norsk reiseliv holde seg i ro under Coronaen. Jeanette Mysen Wilhelmsen har oppholdt seg i Polen, men bloggeren bak Reiseperler har likevel funnet utløp for sin virke- og formidlings-trang.

NO

De åpne landskap

Landskap er på et vis en motsatt øvelse av portrett (forrige episode), et område innenfor foto som krever mer av dine kompositoriske evner. Bilder av solnedganger og dampende jungel er blant temaene Roger og Bjørn tar opp denne denne gang – samt hvordan du bruker forgrunnen for styrke helheten.

NO

Å reise er å leve

Etter en omfattende karriere som operasanger har et liv som forfatter og reisejournalist tatt Ranveig Eckhoff verden rundt. I denne podden forteller Ranveig om livet som omreisende skribent, og hvorfor hun mener reisen fortsatt har en viktig funksjon i våre liv.

NO

Bak masken

Å ta gode portretter kan være en formidabel øvelse, særlig når du skal gå tett på og være «tro» mot den personen du fotograferer. I denne podkasten snakker Roger og Bjørn om hvordan du nærmer deg mennesket «bak masken» – og samtidig skaper en god opplevelse for dere begge
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in News
Search in Pages
Trips
The good sleep
Wining & Dining
Tricks, tips & Tech
The Lists
Podcasts
Reel Time

Category