Podcasts

NO

Slik vil Coronaen prege reiseåret 2021

Når kan vi begynne å reise igjen? Og hvordan blir det å krysse landegrenser i Coronaens tid? Dette og mye mer snakker Way2Gos Bjørn Moholdt med den meritterte bloggeren og reisejournalisten Mette Solberg Fjeldheim om i denne første podden i det nye året.

NO

Inspirasjon i svart-hvitt

Som innenfor andre kreative områder lar fotografer seg inspirere av andres arbeider. I denne podkasten snakker Roger og Bjørn om deres favoritter innenfor svart-hvitt-fotografiet, og hvordan arbeidet i mørkerommet har påvirket deres fotografiske virke.

NO

Serie: En annerledes reise – (7) Dråpen i havet

For vel fem år siden gikk flyktninge-tragedien som utspilte seg på Lesvos i Hellas så hardt inn på fembarnsmoren Trude Jacobsen at hun fire dager senere var på vei dit med en 130 kilo tung bagasje med klær.

NO

Ut i naturen

Å fotografere naturen – og ikke minst ville dyr – er en egen øvelse. Og for å skille seg ut krever det noe langt mer enn skarpe bilder. Dette og mye mer snakker Roger og Bjørn om denne gang. Ikke minst er de innom en nederlender, som fikk en åpenbaring av en verdenskjent svensk forfatter. Mye på den bakgrunn ble han en av verdens mest anerkjente naturfotografer.

NO

Serie: En annerledes reise – (6) En musikalsk reise for Moria

Et TV-innslag fra flyktningekrisen i Hellas gjorde så dypt inntrykk på den kjente musikeren Bugge Wesseltoft at han dro igang en hjelpe-aksjon som endte i plateutgivelsen HÅP. Her forteller om hva som fikk ham til å ville gjøre noe.

NO

Serie: En annerledes reise – (5) Den lange reisen til Norge

Da Rama Jama kom til Norge som 15 åring kunne hun verken lese eller skrive. I dag strutter hun av optimisme og pågangsmot – mye takket være en ukuelig vilje, og den forskjellen mennesker på hennes vei kom til å utgjøre .

NO

Tett på mennesker

Det mest spennende ved det å reise er å møte mennesker. I denne podden snakker Roger og Bjørn om deres inngang til den krevende, men også mest givende delen av reisefotografiet – å forevige dem vi møter på vår vei.

NO

Serie: En annerledes reise – (4) Til Balkan

Som barn opplevde Leo Ajkic livet på flukt. Den kjente NRK-programlederen og journalisten fra Bosnia og senere Bergen er nå UNICEF-ambassadør. I denne podkasten forteller Leo om de fire årene på flukt, og hva vi kan gjøre for å skape et mer inkluderende og fordomsfritt samfunn.

NO

Fotomagi i nærmiljøet

Ikke høst og ikke vinter. I tillegg har vi Corona. Roger og Bjørn fabulerer omkring hvordan du kan gå tettere på nærmiljøet, om da Roger tok omslagsfoto for den svenske artisten Lisa Nilsson, og hvordan «mellomsesongen» vi er inne i spite en liten rolle i spillefilmen «Tre dager for Condor» med Robert Redford og Faye Dunaway.

NO

Derfor vil vi på cruise

Tusenvis av nordmenn elsker cruise, men det kan bli en stund før vi kommer oss ut på bøljan blå igjen. Eller er det det? Vi har snakket med bransje-veteranen Elisabeth Bråthen, som sammen med ektemannen Johnny går nye veier i tilnærmingen til en ferieform som fortsatt ikke har nådd ut til de store massene.
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in News
Search in Pages
Trips
The good sleep
Wining & Dining
Tricks, tips & Tech
The Lists
Podcasts
Reel Time

Category