Vings norske landsjef Marie-Anne Zachrisson er overrasket over utspillet fra Tryg. Hun peker på at andre i forsikringsbransjen ikke har kommet med lignende anbefalinger.

Uheldig

– Fullvaksinerte kan trygt reise rundt på de reisemålene vi tilbyr nå i vinter, sier hun til NRK.

Hun peker på lavere smitte på mange av de destinasjonene de flyr til enn i Norge.

Første oktober ble alle globale reiseråd avviklet av myndighetene. Derfor mener reiseselskapet Ving det er uheldig at Tryg Forsikring advarer folk mot å bestille utenlandsreise.

Advarselen fra Tryg kom i form av en pressemelding tirsdag.

Du kan lese mer om den HER!

Fortsatt gjelder innreise-karantene fra land som er grønt eller oransje, med mindre man er fullvaksinerte eller har gjennomgått covid-19 og kan verifisere dette.

Dabbet av

Ute i Europa meldes det om økende smitte, og WHO frykter 700 000 nye coronadødsfall i Europa innen mars, melder nyhetsbyrået AFP:

Franske myndigheter melder at coronasmitten stiger urovekkende raskt. Lørdag hadde nye tilfeller i landet nådd 17 153 i snitt i løpet av de sju siste dagene, mot 9458 én uke tidligere.

Zachrisson liker dog ikke at det er et forsikringsselskap som på denne måten går ut og advarer de reisende. Det mener hun skaper unødvendig bekymring.

– Det er myndighetene som gir reiseråd, ikke Tryg Forsikring, sier hun til NRK.

– Vi stoler på myndighetenes reiseråd, og tror de fleste av våre kunder har en god reiseforsikring. De vet at de er godt ivaretatt om de reiser på en pakkereise via oss, konkluderer hun.

Etterspørselen etter utenlandsreiser har ifølge Zachrisson dabbet litt av den siste uka etter å ha vært høy lenge, men at Ving venter at den vil ta seg opp igjen utpå nyåret. ©