Ombord fremførte en strykekvartett Vivaldis «De fire årstider».

– Som venetianer og musiker var det den mest rørende opplevelsen i mitt liv, sa cellisten Tiziana Gasparoni i etterkant til The New York Times.

I løpet av en time lange reise tiltrakk den flytende konserten med Gasparon og resten av ensemblet en armada av andre små skip som fulgte fiolinen gjennom Venezia. 

NATURTRO: Den enorme fiolinen som fløt nedover Canal Grande var uhyre naturtro.

Reisen endte ved kirken La Salute, som ble bygget som et offer til jomfru Maria for å befri Venezia fra pesten som raste gjennom byen i 1630.

«Båten» for anledningen er kalt «Noah’s Fiolin», som er en referanse til Noah’s Ark. Den ble laget av den venetiansk kunstneren Livio de March. Formålet var å bringe et budskap om håp mens verden fortsetter å navigere seg gjennom Corona-pandemien.

De Marchi har skapt flere andre flytende kunstverk, blant annet en gigantisk sko. Ideen til den spesielle farkosten formet som en fele kom under en av lockdown-periodene under pandemien.

– Formålet er å bringe tilbake håp gjennom musikk, har de March gitt som forklaring på tiltaket. ©

Den ekstremt realistiske fiolinen er laget av omtrent et dusin ulike treslag, og ble bygget på et verft på en øy i nærheten. Prosjektet høstet omtrent umiddelbart oppmerksomhet. En rekke organisasjoner og mennesker som ikke var knyttet til prosjektet ønsket å engasjere seg og være med i byggingen av den flytende fiolinen.

Prosjektet kommer også på et tidspunkt da Venezia prøver å vekke oppmerksomhet mot lokale håndverkere.

– Støtte og synlighet for håndverkere er den eneste måten å beholde Venezia som en levende by, sier Roberto Paladini, direktør for Venezia-avdelingen av Den nasjonale føderasjonen av kunstnere (CNA). ©