The Thief var ikke Oslos første designhotell. Det var First-hotellet Grims Grenka i Kongens gate. Sistnevnte ble aldri noen suksess for eierne, og The Thief er trolig heller ingen gullgruve for eieren Petter Stordalen.

OSLO LYSVERKER: Bak denne fasaden blir det 246 rom, alle unike.

Men det er ingen tvil om at hotellet har plassert Oslo på det internasjonale hotell-kartet. Mange reiser nemlig rundt i verden mest for å bo godt enn å oppleve andre attraksjoner.

I grunnen ikke noe annerledes enn gourmander på tur, som smaker seg gjennom reisemålet.

Med Sommerro har Stordalen skrudd ambisjonene om å skape hotellet hele verden snakker om et et hakk videre. Selv ikke hans andre prestisje-prosjekt, Amerikalinjen, er i nærheten av hva han har ambisjoner for med det som tidligere var hovedkontoret for Oslo Lysverker.

I løpet den lange byggeperioden på 13 år, fra 1917, er den opprinnelige arkitekturen en blanding av flere stilarter. Ny-klassisisme i kombinasjon med funksjonalisme samt art deco. Bygget og de opprinnelige detaljene – som blant annet er utført av den anerkjente norske billedhuggeren Per Ung – blir beholdt eller forsterket under ombyggingen, som håndteres av LPO Architects og New York og London-baserte GRECODECO.

– Vi ønsket å finne interiørdesignere som respekterer bygningens historie og til slutt forstår hvordan man kan forvandle bevarte bygninger til hoteller. Vi fant ut at GRECODECO var perfekt for denne oppgaven, sier hotellets merkevaredirektør Siri Løining til kulturtidsskriftet Wallpaper.

For å sitere det anerkjente tidsskriftet videre: «Resultatet blir en luksuriøs og overdådig blanding av det funksjonalistiske, art deco og folklorisme, nennsomt kombinert med andre detaljer, fra rikt mønstrede håndknyttede tepper til polerte, bjørkinnlagte møbler og tekstiler med figurative motiver.

Dette er tydelig i rom som Juniorsuiten, som har et dristig teppe prydet med dyremotiver, en skreddersydd Murano-lysekrone, og en seng i himmelbleket eik med kromdetaljer og et hodegjerde med motiv inspirert av den anerkjente maleren fenomenale Gerhard Munthes malerier.»

I sannhet et hotell for eventyreren i oss. ©

LEKKERT: Djevelen ligger i detaljene.
FARGEVALG: Det er noe jordnært i fargevalget, bokstavelig talt, som gjør rommene varme.