Temareiser Fredrikstad var en del av Ugland Travel Group i Grimstad, som i tillegg eier Vista Travel, Bennett of Norway, Indre Østfold Reisebyrå, Centrum Reisebyrå og Dues Sportsreiser.

Kort eierskap

Ifølge kilder Way2Go har vært i kontakt med avvikler Ugland nå sin virksomhet innen turoperasjon, men driver reisebyråene videre.

Det er pandemien som har gitt nådestøtet til den populære operatøren, som tilrettela for gruppeturer som spente fra fotturer i Toscana med kunstkritikeren Tommy Sørbø, til vandringer i Istanbul med forfatteren Thorvald Steen.

Temareiser ble bygget opp av Fredrikstad-mannen Wiggo Andersen, og drev på i over 20 år før Ugland Travel Group med daglig leder Bjørn Drange og eieren Knut Axel Ugland med familie i spissen kom på banen og kjøpte opp selskapet i 2019.

Tøffe tak

En viktig del av profileringen og satsingen var de mange kjendisene Temareiser Fredrikstad hadde på laget. I stallen var alt fra tidligere kjente utenrikskorrespondenter til forfattere og andre fagpersoner. Ved oppkjøpet var markedet i vekst, og morselskapet Ugland hadde en omsetning på over 500 millioner kroner på tidspunktet Temareiser Fredrikstad ble innlemmet i gruppen.

Tredje juni ble det imidlertid åpnet konkurs hos turoperatøren. 

Elvecruise-spesialisten Vista Travel har på sin side gjennomgått en styrt avvikling. 

Hva som skjer med Dues Sportsreiser er i øyeblikket uavklart. Selskapet har i over 40 år arrangert reiser og treningsleir for idrettslag, organisasjoner, bedrifter og skoleklasser, men dette markedet har også ligget nede. 

For eksempel ble storturneringene Dana Cup og Gothia Cup 2021 avlyst – turer som utvilsomt har bidratt til dels betydelig på selskapets bunnlinje.

Verdt å merke seg er at om du har bestilt en pakkereise og forskuddsbetalt enten depositum og/eller sluttvederlag hos Temareiser Fredrikstad kan du søke om refusjon ved å ta kontakt med reisegarantifondet. ©