Thailand begynner gradvis å åpne opp. Samtidig er det lenge til det store volumet av reisende ankommer andet. For å stimulere til mer reising, og få den hardt rammede reiselivs-industrien på beina igjen, har Tourism Authority of Thailand (TAT), landets offisielle reiselivsorgan, lansert «Single Journey». 

Det skjer i samarbeid med dating-appen Tinder, der det tilrettelegges for pakkede turer for single.

Det er foreløpig lagt opp til ni reiseruter over hele landet, og i første omgang tre pilot-turer. Den første, som fant sted 20. desember, var et cruise langs Bangkoks Chao Phraya-elv for opptil 100 single-reisende.

Under matchmaking-turen i Bangkok ble det både sightseeing, middag og et foredrag av en feng shui-ekspert, som ifølge CNN «delte tips om hvordan man kan hylle Buddha og be om velsignelser».

Dermed skulle deltakerne ha noe å snakke om utover resten av turen.

I de to andre pilot-turene blir det strandfest og konsert i Phuket, samt en togtur til Pa Sak Jolasid Dam i Lopburi. Begge turene arrangeres i januar 2021 og har plass til opptil 50 personer hver.

Single Travel Route retter seg mot «reisende som foretrekker å reise alene», sier TAT-toppen Yuthasak Supasorn i en pressemelding.

«Single Journey» er den siste i rekken av ideer som skal stimulere innenlandsk turisme midt i Corona-pandemien. I november arrangerte Thai Airways en engangs «flyvning til ingen steder»” som gikk ut fra Bangkok og fløy underveis i flighten over 99 hellige buddhistiske steder over hele landet.

Taiwans EVA Airlines annonserte nylig et lignende lignende opplegg. «Love Is In the Air»-kampanjen har planlagt tre flyreiser – 1. juledag, nyttårsaften og nyttårsdag – med hurtig-dating ombord, etterfulgt av en romantisk ettermiddagste eller middag med levende lys på returen. ©