Reisende må være fullvaksinert og ha testet negativt i løpet av tre dager før avreise. Da slipper de sju dagers karantene, slik regelen har vært hittil for dem som kunne komme, og kan reise til 17 forskjellige steder i landet, blant annet Phuket, Bangkok og Chiang Mai i nord.

Uvaksinerte må i karantene i ti dager etter at de ankommer landet.

Tyskland og en rekke EU-land, samt Sveits, og land som USA, Chile, Emiratene og Bhutan er på lista over land som Thailand åpner for.

Næringslivet, særlig turismebransjen, er fornøyd med gjenåpningen, men 92 prosent av de spurte blant vanlige thailendere er fortsatt bekymret, ifølge en meningsmåling.

I Phuket forventer reiselivsoperatører at landets gjenåpning vil bidra til én million internasjonale besøkende i første kvartal neste år.

Les mer om Phuket HER!

– Bestillinger i november økte med 20 prosent, mens kabinfaktoren for noen internasjonale flyvninger også vil stige til 80 prosent  takket være færre reiseregler for lavrisikoland og vintersesongen, sier Bhummikitti Raktaengam, som er president i Phuket Tourist Association.

For tiden er 825 internasjonale flyvninger fra 17 flyselskaper planlagt å ankomme Phuket i november, sammenlignet med 562 flyvninger fra 11 flyselskaper i oktober. ©