En mild bris stryker over det nakne landskapet som breier seg ut mellom fjellene og havet. Det er midt på sommeren, men solen gjemmer seg bak et tynt skylag. Det er kjølig for årstiden, noe som ikke ser ut til å plage den lille islandshesten som bærer meg gjennom det vaiende sivet. Den vrinsker faktisk så godmodig at Frode Hov fremme i tet snur seg for å sjekke om alt er i orden.

– Bare slakk litt på remmene om den stritter, sier han på sitt rolige vis og snur igjen den brede ryggen mot meg som en høvding i viking på vei mot ukjente horisonter.

Og på mange måter er det nettopp det høvdingen på Hov er.

Et sted for golfere

Gimsøya i Lofoten ligger utenfor allfarvei om du som besøkende flest tar raskeste vei mellom Svolvær og Å. Svinger du imidlertid av Europavei 10 før du kjører over brua til Vestvågøya, og følger veien mot nord, åpenbarer det seg et annet Lofoten. Fjellene er ikke så dramatisk skarpe som på sørsiden, og rundt dem breier åkrer, enger og myrer seg ut mot havet.

Tutta møtte faktisk personlig opp for å motta den.

Og for et hav. Det kan piske fandenivoldsk inn mot land, men også speile himmelen på en overflate flatt som et stuegulv. Midt på sommeren går som kjent midnattsola aldri ned, og– når været tillater det – kaster den en glans over landskapet som får det til å glitre som gull.

Godt som gull var noe vikingene muligens tenkte om landet de kom til for mer enn tusen år siden, og gull så muligens faren til Frode Hov for seg at han kunne gjøre av sanddynene og fjæresteinen rundt den gamle familiegården.


– Det var jo en vill ide, å lage golfbane her, og det tok sin tid, sier Frode etter en stund til hest. Vi befinner oss på en åskam vest for gården, og skuer ut over kongeriket hans . Og akkurat d

er vi står – på en knaus med en utsikt ut mot Nordishavet og uendeligheten – har vår fremste golfstjerne Suzann Pettersen fått tildelt hyttetomt. Tutta møtte faktisk personlig opp for å motta den.

– Golf er et spill som kan spilles over alt, og rammen her på Hov er jo spektakulær. Men det er ikke nok, man trenger et besøks-grunnlag, noe som har vært utfordrende, sier Frode, som overtok arbeidet med golfbane-prosjektet da faren plutselig gikk bort.

Etter vel 20 år ble Lofoten Golf Links utvidet til 18-hullsbane, og enda fant veien hit. I tillegg har Frode skaffet seg flere bein å stå på, bokstavelig talt.