Synet av klipperskipet ute i Smaragdbukten gir assosiasjoner til fordums tider, den gang handelsmenn fra Europa fant veien til disse for dem uvante breddegrader. Rundt Star Clipper summer de karakteristiske longtailbåtene som sinte veps. Dagen er på hell, og turistene på vei tilbake fra de mange utfluktene som tilbys ut fra Thailands største øy.

Det er fortsatt noen timer før avgang, og passasjerene har benyttet muligheten for en handletur i den hektiske havnebyen Patong her på Phukets vestside.

De glorete lysene inne i byens sentrale handlegater står i sterk kontrast til Star Clippers sobre, gammelmodige eksteriør, men skinner bedrar. Under de velpleide dekksplankene og sammenfoldede seilene banker hjertet til et moderne skip – riktignok laget etter modell av de raske klipperne som hadde sin storhetstid så langt tilbake som på 1800-tallet – men med alle de godene man som luksuscruiser begjærer.

Opptrinnet minner ikke så rent lite om en scene i en eller annen Agatha Christie-roman.

– Vi drar snart, lover kapteinen når vi entrer Star Clipper fra tenderbåten.

Han ser ut mot vest der solen er på vei ned. Varmen er fremdeles intens, og det er ikke antydning til vind i luften.

– Vi vår se, kanskje får vi luftet seilene i morgen, sier han, men tror ikke helt på det selv.

Godt at dagens moderne klipper er utstyrt med et solid alternativt fremdriftsmaskineri.

Det fine med mindre cruiseskip som Star Clipper er at de gjør det relativt enkelt å ankre opp og komme til attraksjoner underveis som megaskipene må seile forbi. Både på og under dekk er det også mer intimt passasjerene imellom, som gjør at vi etter et par dager på ukescruiset i Andamanhavet nesten er som en eneste storfamilie å regne.

Og når unge Travis Davis (26) fra USA etter et par dager er nede på knærne foran sin utvalgte er hele ”familien” på plass.

– Vil du gifte deg med meg?

Blikket til Travis viker ikke når han sier de veloverveide ordene og setter øynene i sin tilkomne. Maddy Farra (22) lyser opp. Spørsmålet kommer kanskje ikke helt uventet for den vordende bruden. Omgivelsene er jo nærmest ideelle, selv om intermessoet overraskende nok er ”booket inn” som et underholdningsinnslag.