Podcasts

NO

Slik tar du de beste sommerbildene

Sommeren er her, og kanskje kommer vi oss til sydligere strøk – forhåpentligvis med kamera på slep. I sesongens siste podkast gir Roger og Bjørn fototips hentet fra noen av høydepunktene fra tidligere episoder – som kan være gode å ha ta med på tur.

NO

Følelser i foto

All historiefortelling – om det er tv, bøker, reklame eller foto – handler om følelser. En god historie og et godt foto snakker til hjertet. I denne podkasten reflekterer Roger og Bjørn over hvordan nettopp følelser kan formidles gjennom fotografi.

NO

Gode inspirasjons-kilder

De aller fleste av de store fotografene gikk i lære hos andre. Utfordringen kommer når du skal tre ut av mesterens skygge og skape din egen identitet. Dette og mer reflekterer Roger og Bjørn over i denne podkasten, om kjente og litt mer ukjente fotografer de har hentet inspirasjon fra. Og da særlig de som er aktive på Instagram.

NO

Lag en historie

Historiefortelling i bilder er en morsom, men krevende øvelse. I denne podden snakker Roger og Bjørn om hvordan de utformer sine historier til bruk i egne kanaler og ulike publikasjoner – samt om hvordan kjente fotografer har løst denne oppgaven.

NO

I bevegelse

Å fotografere bevegelse – om det er mennesker, dyr eller et kjøretøy – er noe av det mest utfordrende – og samtidig givende – du kan gjøre som fotograferende. – Øvelse gjør mester, sier Roger blant annet i denne podkasten, som du kan lese mer om i Way2Gos spalte Tricks, Tips & Tech.

NO

I filmens verden

I disse innetider passer det bra å hente inspirasjon fra andre kilder enn de tradisjonelle. Fra film, for eksempel. I denne podden snakker vi om filmer vi som fotografer er blitt inspirert av.

NO

Nær nok

Den store krigsfotografen Robert Capas (1913-1954) mest kjente frase «er ikke bildet godt nok er du ikke nær nok» er blitt gate- og reportasje-fotografens viktigste mantra. Hva han egentlig mente med det er tema for dagens fotoprat mellom Roger og Bjørn.

NO

Bildets makt

Et bilde kan si mer enn tusen ord. Dette – og om fotografiets evne til å forandre historiens gang snakker Roger og Bjørn om i denne podkasten.

NO

De åpne landskap

Landskap er på et vis en motsatt øvelse av portrett (forrige episode), et område innenfor foto som krever mer av dine kompositoriske evner. Bilder av solnedganger og dampende jungel er blant temaene Roger og Bjørn tar opp denne denne gang – samt hvordan du bruker forgrunnen for styrke helheten.

NO

Bak masken

Å ta gode portretter kan være en formidabel øvelse, særlig når du skal gå tett på og være «tro» mot den personen du fotograferer. I denne podkasten snakker Roger og Bjørn om hvordan du nærmer deg mennesket «bak masken» – og samtidig skaper en god opplevelse for dere begge
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in News
Search in Pages
Trips
The good sleep
Wining & Dining
Tricks, tips & Tech
The Lists
Podcasts
Reel Time

Category